ADRESA

Calea Dorobantilor, Nr. 32A, Etaj 2, Sector 1, Bucuresti
CMI Dr Adelin-Michael Guțoi

TELEFON

+40 743 166 833

Profilaxie

Detartraj, Periaj profesional, Airflow, Fluorizare, Sigilarea santurilor si fosetelor la copii, Gutiere Bruxism

De multe ori auzim de la medici pe diferite specialitati expresia: “este recomandat, mult mai usor si ieftin sa previi afectiunile decat sa le tratezi”. Acest lucru in stomatologie il realizam prin Profilaxia denara.

Profilaxia dentra reprezina prima si cea mai importanta etapa in ingrijirea dintilor.

Prin profilaxie, putem evita imbolnavirile dentare, cat si complicatiile in cazul afectiunilor deja existente.

Atunci cand tratam orice afectiune in stadiu incipient, prin metode de tratament minim invazive, pacientul va fi scutit de neplaceri cauzate de durerea dentara, de mirosul neplacut al gurii, sangerarile din timpul periajului si de cazurile mai avansate de mobilitate dentara care duc in final la pierderea dintilor.

Este indicat ca pacientul sa nu astepte ca durerea sa il aduca la stomatolog.  Recomandam controlul stomatologic o data la 6 – 12 luni.  In timpul acestui control medicul verifica starea dintilor, a gingiilor, a structurilor parodontale, si a intregii cavitati orale.

  • Care sunt măsurile de profilaxie dentara pentru acasă?

– Periajul dentar corect efectuat: timpul de periaj recomandat este intre 3 si 5 minute, de 2 ori pe zi dimineata si seara, inainte de culcare. Tehnica de periaj se va individualiza pentru fiecare pacient în parte cu periuţe şi paste adecvate în funcţie de morfologia parodonţiului.

– Mijloace auziliare de igiena dentara: Ata dentara clasica sau speciala pentru lucrari protetice, periute interdentare, dus bucal, apa de gura.

– Evitarea consumului alimentelor lipicioase si dulci

– Evitarea consumului alimentelor, bauturilor acide (foarte acre)

  • Ce este detartrajul cu ultasunete?

Reprezinta o metoda profilactica nedureroasa de indepartare a placii bacteriene si a tartului (depuneri minerale) de pe dinti si de sub gingie cu ajutorul unor vibratii ultrasonice.

  •  Ce este bruxismul (scrâșnitul dinților)?

Este o afectiune produsa, cel mai frecvent, in timpul noptii, cand pacientul printr-un reflex necontrolat realizeaza frecarea dintilor superiori de cei inferiori. Se realizeaza adesea pe fond nervos. Aceasta afectiune poate fi corectata-tratata prin intermediul unui sistem special realizat din silicon numit gutiera dentara pentru bruxism.

 Sigilarea șanțurilor și fosetelor si fluorizarea dintilor la copii

Sunt metode de prevenire a cariei dentare folosite la copii pe dintii permanenti recent erupti si pe dentitia de lapte. Aceste manopere nu sunt dureroase si nu necesita anestezie.

  • Care sunt cauzele sângerării gingiilor la periaj sau în timpul meselor?

– O prima cauza ar putea fi: gingiile inflamate sau:

– Tehnica gresita de periaj

– Periajul intempestiv (cu presiune gingivala) realizat cu periute cu peri aspri (hard)

– Depuneri de placa bacteriana si tartru subgingival

– Consumul alimentelor iritante chimic sau fizic

– Prezenta pungilor parodontale

  • Care sunt avantajele folosirii dușului bucal?

Dusul bucal este un dispozitiv recomantat de medicul stomatolog sa fie folosit atunci cand pacientul are lucrari fixe protetice, implant dentar si pacientilor care prezinta contacte interdentare stranse. Jetul de apa curata foarte bine interdentar, pe sub lucrarile dentare si in jurul implantelor.


Copyright CMI Dr Adelin-Michael Guțoi © 2017 | All Rights Reserved