ADRESA

Calea Dorobantilor, Nr. 32A, Etaj 2, Sector 1, Bucuresti
CMI Dr Adelin-Michael Guțoi

TELEFON

+40 743 166 833

Ortodontie

Informatii Ortodontie

Bracketii, aliniatoarele si celelalte tipuri de aparate dentare sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor, prin miscarea dintilor si a oaselor.

Aproape 6 milioane de oameni in USA si Canada sunt in grija membrilor Asociatiei Americane de Ortodontie, cautand solutii pentru un zambet mai sanatos si mai frumos, deci pentru o viata mai buna.

Beneficiul cel mai important este o muscatura corecta, mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare si a problemelor parodontale. La fel de importanta este cresterea increderii in sine, care se afla in stransa legatura cu dobandirea unui aspect fizic placut, ingrijit si un zambet mai frumos.

Tratament Ortodontie
Primul pas in inceperea unui tratament de ortodontie consta intr-o vizita la cabinet pentru o prima evaluare facuta de catre medicul specialist ortodont. In aceasta sedinta, in functie de varsta si de problema ortodontica existenta, vi se va recomanda o serie de investigatii ortodontice pentru elaborarea unui diagnostic adecvat si a unui plan de tratament eficient.

Investigatiile constau in radiografii (panoramica, laterala de craniu sau profil, si in cazul copiilor, depinzand de varsta, radiografie de mana stanga care ajuta la stabilirea momentului de crestere in care se afla copilul si tipul de tratament necesar in functie de crestere), modele de studiu (modele din gips) sau fotografii de diagnostic ortodontic.

Radiografia panoramica
Este necesara pentru a evalua starea de sanatate a dintilor (radacini) si a osului si pentru a depista diversele anomalii care pot aparea.

Radiografia laterala de craniu
Ne da informatii despre relatia dintilor in raport cu propriile baze osoase si informatii despre profil.

Radiografia de mana stanga
Ne ajuta sa stabilim momentul de crestere in care se afla copilul si tipul de aparat care se poate folosi in raport cu aceasta crestere.

Modele de studiu
Pentru modelele de studiu, se vor lua amprente ale dintilor pentru a putea reproduce in gips relatia dintilor superiori in raport cu cei inferiori, precum si forma arcadelor dentare. Cu aceste modele se poate studia in detaliu malocluzia (muscatura) pacientului.

Fotografiile de diagnostic ortodontic ne ajuta la determinarea relatiei dintre dinti, muscatura si profilul sau surasul pacientului.

Aceste studii de evaluare sunt indispensabile pentru a obtine informatia necesara elaborarii unui diagnostic complet pentru fiecare pacient.

Dupa realizarea acestor studii, in cadrul celei de-a doua intalniri, se analizeaza diagnosticul cu ajutorul acestor studii si se elaboreaza planul de tratament adecvat, explicandu-se atat tipurile de aparate care vor fi necesare, timpul de tratament, costul tratamentului, cat


Copyright CMI Dr Adelin-Michael Guțoi © 2017 | All Rights Reserved